Sienipilvimetsä.

November 2nd, 2006 by Jarmo Puskala

Tuli taas kansanedustaja Kasvin ansiokasta blogia lueskellessa mietittyä maailmaa. Nykyään pitäisi pelätä terroristeja, huumeidenkäyttäjiä ja pedofiilejä. Niitä pitäisi myöskin pelätä niin paljon, että antaisi ilomielin kaventaa kansalaisoikeuksiaan.

Ei minua pelota. Ei ainakaan tarpeeksi.

Eihän siitä ole kuin parikymmentä vuotta, kun itsemurhapommittajien sijasta pelättiin, että suurvallat alkavat nakella ohjuksia toistensa niskaan ja siihen loppuu koko ihmiskunnan taru luomakunnan kruununa. Tietysti olin tuolloin vasta pikku naskali, mutta ydinsotaa minä pelkäsin. Enkä edes aivan turhaan.

Lapsuudesta muistuttamaan sopii pätkä Brittiläisestä tv-elokuvasta Threads, vuodelta 1984. Kyseessä on dokumenttityylinen elokuva siitä, millainen ydinsota oikeasti olisi:

Edit: Lisätään vielä, että Threadsin saa esimerkiksi Play.comista, eikä maksa kuin yhdeksän euroa.

Kannattaa muistaa, että maailman suurin ydinasevalta järjestää vaalit tulevalla viikolla. Onneksi kansa voi vaikuttaa, sillä kiitos uuden tekniikan, ne jotka osaavat hakkeroida äänestyskoneet voivat äänestää niin monta kertaa kuin haluavat. Tai no, riittää kun lukee tämän sivun ohjeet.

Jokohan nyt pitäisi pelätä?

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

2 Responses to “Sienipilvimetsä.”

 1. Antti says:


  Tänäänpä ollaan hilpeällä tuulella.
  Alan myös ymmärtää, miksi Threadsin nähneet puhuvat siitä niin kunnioittavaan sävyyn.

 2. Uudet pelkojen aiheet:

  1) Ilmaston lämpeneminen sulattaa ensin Grönlannin jäätikön, joka taas edesauttaa Etelämantereen jäätiköiden (West Antarctic Ice Sheet) luiskahtamista mereen. Nämä yhdessä saattavat nostaa meren pintaa kymmenellä metrillä. Useita kaupunkeja, merisatamia ja voimaloita jää merenpinnan alle.

  2) Öljypulaa seuraa kiihtyvä kivihiilen käyttö ja jalostus nestepolttoaineiksi. Siitä seuraakin hiilipula.

  3) Juomavesi on käymässä vähiin monin paikoin. Esimerkiksi Australiassa on nyt hirveä kuivuus. Muita tulevia kuivuudesta kärsijöitä ovat todennäköisesti USA ja Kiina.

  4) Väestönkasvu yhdessä edellämainittujen syiden kanssa kiihdyttävät kansainvaelluksia. Jossain kohtaa joku päättää, että rajojen ylitse tulvivia massoja tervehditään tähtäimen läpi katsoen.

  5) Kun ihmisille tulee nälkä (välillisesti kuivuudesta ja energiapulasta johtuen) ja rajaselkkaukset yleistyvät, tunnelma kansainvälisessä kanssakäymisessä kiristyy. Tästä seuraa sotia.

  6) Kun ydinsota lopulta syttyy, ydinpommeja viskovia osapuolia on yllättävän paljon. Sodan kulun ennustaminen voi olla kovin vaikeaa.

  Kyllä näistä saa rankkojakin tulevaisuusvisioita. Olen lukenut juttuja, joissa väitetään, että USA:ssa on jo nyt satoja uusia keskitysleirejä, jotka vain odottavat henkilökuntaa ja asukkaita.