Nettivideon pojan kosto.

December 5th, 2006 by Jarmo Puskala

Wreckin videoarkistoakin pyörittävä Revver päivittyy myöhemmin tänään seuraavaan versioon. Täsatä saattaa olla tiedossa lyhyt katko, tai sitten ei. Ainakin revver.comin pitäisi uudistua aiempaa paremmaksi, saas nähdä tuleeko syndikointiin (joka on jo valmiiksi Revverin bravuuri) parannuksia.

Wreckin videoarkistosta ei olekaan täällä tullut kirjoitettua, oma selitykseni sille on laiskuuden sijaan se, että sivusto on vielä varsin aikaisessa vaiheessa ja on kova kiusaus kutsua sitä betaksi. Mutta se toimii ja sieltä löytää videoita In the Pirkinningistä Maukan ruokavinkkeihin. Käykää katsomassa osoitteessa video.starwreck.com.

Tässä välissä voisi mainita, että Revverin erikoisuus videoiden syndikoinnin lisäksi on se, että videoiden lopussa olevien mainosten klikkaustuotoista osa (50-70%) tulee videon tekijälle. Joten jos joku klikkailee Wreck-videoiden perässä olevia mainoksia, niin siitä tulee jotain myöskin meille. Sinällään se raha on varsin pientä, mutta kieltämättä ajatus on oikein kiva. YouTube vetää paljon kävijöitä videoilla ja kävijät tuottavat mainostuloja, jotka sitten päätyvät Googlen ja isojen mediyhtiöiden kassoihin.

Wreck on jaettu hyvillä mielin ilmaiseksi ja näin tullaan edelleenkin tekemään, mutta kun nettivideosaitit alkavat tehdä rahaa, niin kieltämättä se ei aivan täysin reilulta tuntuisi, että Youtubesta Wreckin mainostuloista menisi osa suojelurahojen muodossa levy-yhtiöille, mutta ei penniäkään meille. Itse palvelulle menevän osuuden sentään voi niellä sillä, että tietää kuinka paljon videoiden hostaus maksaa kaistakuluina. Ilman Magentan – ja yrityskauppojen jälkeen Nebulan – tukea olisi videoiden jakaminen ilmaiseksi ollut vielä puolitoista vuotta sitten mahdotonta.

Revveristä puheen ollen, Epitaph Records tuuppasi sinne juuri 120 musiikkivideota, mistä riittää katsottavaa vähäksi aikaa… Sieltä löytyy biisejä bändeiltä kuten Bad Religion ja Rancid. Jotka ovat virallisesti ihan helvetin kovaa kamaa. Kaikki 120 biisiä löytyvät täältä.

Paras löydös oli kuitenkin ehdottomasti Tom Waits ja God’s Away On Business. Hävettää, että olen jotenkin onnistunut olemaan tajuamatta aiemmin, kuka tämä Waitsin setä oikein on, vaikka musiikkia löytyy useammastakin suosikkielokuvasta…

  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Reddit
  • MySpace
  • Tumblr
  • del.icio.us

Comments are closed.