Tuisku koivusalossa.

December 6th, 2006 by Timo Vuorensola

Ei tullut sitten kutsua Linnan juhliin. Ei, vaikka teimme kaikkien aikojen katsotuimman kotimaisen elokuvan. Meidän sijallamme siellä patsastelevat sellaiset hyypiöt kuin Timo Koivusalo ja Antti Tuisku. Mutta me emme ole katkeria, emme suinkaan! Ja onhan meidät sentään kutsuttu lohdutuspalkinnon omaisesti Linnan jatkot –tilaisuuteen ravintola Teatteriin, jonne YLE raahaa kameransa ja tuuppaa puupan pihalle tänään keskiviikkona (6.12.) klo 22.15-23.10. Kannattaa tsekata, josko meiltäkin joku haluaa sanasen kysyä, tai ainakin kannattaa bongata upouusi punainen irokeesini!

Itsenäisyyspäivää olemme viettäneet hinkkaamalla vanhaa kunnon traileriamme uuteen uskoon, kävimme syömässä isänmaallisesti kiinalaista ruokaa ja illalla olisi ohjelmassa nk. perisuomalainen perseidenveto.

Tässä vielä hieman fanitaidetta näin itsenäisyyspäivän kunniaksi, kiitoksia Benjamin Nybergille tästä mainiosta kuvasta!

itsenaisyyspaiva.jpg

Fanitaidettahan saa käydä tuuppimassa joko forumillemme tai suoraan osoitteeseen info@starwreck.com

Hyvää itsenäisyyspäivää täältä punaisen veren kehdosta, Tampereelta!

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

9 Responses to “Tuisku koivusalossa.”

 1. Kimmo Merikivi says:

  Minä mietinkin katsoessani Linnan Juhlia, että miksi teitä ei ole kutsuttu, vaikka siellä oli monia Wreck-porukkaan verrattuna merkityksettömiä ja tylsiä ohjaajia, näyttelijöitä ja muita hyypiöitä. :(

 2. Reijo K. says:

  On aina jotenkin säälittävää lukea jonkun vihjaavan, että hänelle tai heille olisi kuulunut jonkun muun antama kunnianosoitus. Vaikka olisi kuulunutkin, niin on se silti jotenkin kummallista. Vielä kummallisempaa on kuitenkin nimitellä hyypiöksi ihmisiä joiden työtä ja arvoja ei itse nosta korkealle. Kissanhäntäleikkejähän nämä, toisaalta.

 3. Rigi says:

  Kysehän ei ole siitä, että kenellekään meistä olisi kuulunut kutsua linnaan. Tai siis siihen saakka, kunnes Antti Tuisku sai kutsun.

  Jos käytetään kutsumisbarometrin mitta-asteikkona Anttia, niin kutsun saamattomuus on verinen loukkaus jokaista kutsumatta jätettyä suomalaista kohtaan.

  Ihan oikeasti, mitä Antti on tälle maalle tehnyt sellaista, mitä esimerkiksi Maukka ei olisi tehnyt? Eihän Antti edes jakele ruokavinkkejä köyhille, kunhan laulelee pikkutytöille!

 4. kalle says:

  Eikös Antti ollut mukana lasten sairaaloiden tukemista? Tai sitten se oli ostettu sinne mainokseksi että lahjoituksia saataisiin. No okei en usko sitä itsekkään. Ainakin antoi pehmoleluja sairaille lapsille.

 5. Reijo K. says:

  Katsotuin kotimainen elokuva muuten taitaa olla yhäkin Tuntematon. Oliko miljoona +-200k tms. tai jotain nähnyt sen teatterissa ja rainaa on näytetty jonkun vuoden joka 6.12 telkkarinkin kautta sekalaiselle sakille. Ja on tainnut väestökin vaihtua normaalin kierron kautta jonkun verran sen olemassaolon aikana. Mitenkään sinänsä Star Wreckiä väheksymättä.

  Antin kutsuminen ei ole minusta mikään huono juttu. Varmasti on monen pikkutytön idoli, mikä tarkoittanee sitä, että enpä itsekään oikein hänen tekemisään seuraa koska en ole kohderyhmään. Mutta jotain rotia sentään. Ei kai kohderyhmä artistia pilaa tai sitten pitäisi kai jättää Kaurismäetkin katsomatta.

 6. Rigi says:

  Kaurismäen ja Tuiskun Antin merkittävin ero olisi nähdäkseni siinä, että siinä missä Kaurismäki tekee sellaisia elokuvia kuin haluaa sellaiselle yleisölle kuin haluaa, niin Antti tekee sellaista musiikkia jota markkinatutkimukset antavat ymmärtää tietyn kohderyhmän haluavan.

  Se, että tekee paskaa musiikkia ei tarkoita sitä, että se musiikki olisi huonoa. Hyvin taitavat ihmiset ovat tehneet erittäin hyvin kamalaa sontaa. Tärkeintä on, että sonnalle on olemassa yleisö joka sitä haluaa ja että se sonta täyttää jonkin tarpeen.

  Minkä teennäisemmäksi kyseinen tarve menee, sitä vähemmän sitä yhteiskunnallisesti tulee arvostettua. Loppujen lopuksi Antti tekee ihan hyvin naivia, harmitonta ja helppoa musiikkia tyttölapsille.

  Ammatillisesti sitä voi arvostaa, mutta yhteiskunnallisesti sen merkitys on aika lähellä nollaa. Tosin samaa olisi voinut sanoa 90-luvun alkupuolella eräästä Robbie Williamsista, joka yllättäen löysikin tyylin, joka ei tuntunut keinotekoiselta ja ryhtyi tekemään musiikkia, jota voi arvostaa muutenkin kuin tuotannollisesti.

 7. Reijo K. says:

  Tämä onkin hyvä kysymys. Mitä vikaa on siinä, että tekee jotain kohderyhmälle? Jotenkin jää vain sellainen kuva tuosta viittauksesta markkinointitutkimuksiin, ettei se olisi ns. hyvä asia. Ainakin pikkutytöt näyttävät tykkäävän ja tärkeintähän se taitaa kuitenkin olla, että on mukavaa. En minäkään pidä enää monistakaan lapsuuteni suosikeista, kuin korkeintaan nostalgisessa mielessä, mutta silloin oli ihan hauskaa.

  No niin, no. Tämä yhteiskunnallinen itselle ja muille tekemisen juttu on vähän sellainen ikuisuuspohdinta.

 8. Rigi says:

  Yritin tuossa jo sanoa, että eihän siinä ole mitään pahaa tehdä kohderyhmälle – kaikilla on jonkinlainen kohderyhmä. Kyse onkin siitä, onko (tai ehkä paremminkin, että tuntuuko) se kohderyhmä luontevalta kyseiselle artistille, vaiko teennäiseltä. Sekä siitä, mikä motivaatio on.

  Kieltämättä teinitytöt ovat siitä hankala kohderyhmä, että kun niiden maku on tunnetusti mitä on, niin on vaikea kuvitella kenenkään valitsevan kyseistä kohderyhmää mistään ylevistä syistä.

 9. Reijo K. says:

  Minusta motivaatio ei tee lopputuloksesta sen huonompaa kuin se on jo valmiiksi hyvä. Hyvä se Wreck olisi vaikka kuinka olisitte oikeasti suunnittelemassa vedenalaisen maailman sisäänsä kätkemän natsikulttuurin uutta nousua merenpohjan ikilevosta…

  Niin, tai jos Torssonen olisikin oikeasti Tuiskun Clark Kent -hahmo. Komea ja hieno se Wreck olisi tai on, silti.