Poikamme maailmalla: Arto Paasilinna

December 12th, 2006 by Jarmo Puskala

Arto Paasilinnan romaanista Jäniksen vuosi ollaan tekemässä elokuvaa. Pääosassa Tom Vatasena nähdään Christopher “Highlander” Lambert.

Ihan oikeasti. Kyseessä on siis ranskalainen elokuva, Le Lièvre de Vatanen, joka tullaan kuvaamaan Bulgariassa.

Romaanista on jo olemassa Risto Jarvan elokuva Jäniksen vuosi vuodelta 1977, jossa Kaarlo Vatasta esitti Antti Litja.

Mutta kuten tiedämme, there can be only one. Antti, pidä päästäsi kiinni.

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

9 Responses to “Poikamme maailmalla: Arto Paasilinna”

 1. Latwis says:

  Jaa toi on se Highlander tyyppi. No täytyy myöntää, että en ole tainnut nähdä tota suomalaista versiota saatika lukenut kirjaa. Mutta hyvältä vaikuttaa. Suomalaiseen kirjaan perustuvat ulkolaiset elokuvat taitavat olla yhden käden sormilla laskettavissa. Yhtäkkiä ei tule mieleen kuin Sinuhesta tehty elokuva. Varmasti niitä on enemmänkin.

 2. Salmar80 says:

  Jaaha, onneksi sentään löysivät oikean luonnenäyttelijän Vatasen rooliin.

  Lambertista ei ole kuin hyviä muistoja – Kuka voisikaan unhoittaa hänen sydäntäsärkevän koskettavan roolisuorituksensa Lord Raydeninä Mortal Kombatissa. Tai hivelevän tasaväkisen kilpailun Sean Conneryn kanssa Highlander-sarjan parhaana näyttelijänä. Tai kuinka hän valtaa screenin ja melkein Rooman Vercingétorixena samannimisessä elokuvassa (englanniksi uudelleennimettynä vetävästi Druids)..

  Mies menee minun kirjoissani siihen kunnianarvoiseen kategoriaan näyttelijöistä, joiden dubbaajat ja stun doublet näyttelevät paremmin kuin hän. Ainoa lohdutus on, etteivät valinneet Vataseksi ruotsin ihme Dolph Lundgenia… Mitäköhän tästäkin tulee..

 3. Rigi says:

  On yhtä hankalaa löytää suomalaisista kirjoista ulkomailla tehtyjä elokuvia, kuin löytää Christopher Lambertilta elokuvia, joiden imdb-keskiarvo olisi yli 4.0.

 4. Latwis says:

  Rigi onhan noita useita missä ka. on yli 4.0. Tosin yli 7.0 on jo sitten todella harvinaista. IMHO Highlander se ensimmäinen osa on ihan hyvää viihdettä. Toinen osa on sitten hirveetä kuraa. Muita en olekkaan sitten nähnyt. Mutta tosiaan näyttelijänä toi menee samaan kastiin kuin Van Damme ja jo mainittu Dolph Lundgren (BTW: Masters of the Universe on loistavaa viihdettä)

 5. Lars says:

  Highlander kakkonenhan on mitä mainiointa viihdettä. Katsottiin kaveriporukalla kaljoittelun lomassa ja spontaaneja repeilyjähän se aiheutti aivan jatkuvalla syötöllä. Jatkuvuusvirheitä, puhdasta idiotiaa, Connerylle kirjoitetut avuttomat vitsit, Lambertin tyhjä katse ja jättiläismäinen kiillotettu otsa! Kalkkunaviihteen ystävän ei viihdykettä kovin paljoa kauempaa tarvitse hakea. Ainoastaan se harmittaa, että katsannossa ei silloin ollut leffan todellinen brainfuck-versio, jossa lopussa Lambert jättiotsineen astuu tähtiin, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

  Toivottavasti tästä Jäniksen vuodesta tehdään Hollywood-remake tähditettynä henkisyytensä “On Deadly Ground”-nimisessä taidepläjäyksessä osoittanneella Steven Seagalina. Pitäähän tulevaisuuden roskadiggari-sukupolville jotain ennennäkemätöntä saada 2000-luvultakin.

 6. Gari says:

  Erinomaisen hauskaa luettavaa kaikille Lambert “faneille” ;) :
  http://www.elitisti.net/database.php?id=16&page=1

 7. shesa says:

  Olenpahan hieman ronkeli noiden elokuvien suhteen, MUTTA minullapa onkin Jäniksen vuosi DVD:llä ja kohta uusin Capt. Pirkin seikkailu. Tuntuupa siltä, että kohta pitää päivittää ikivanha VHS tyyppinen Capt. Pirkin seikkailuarkisto DVD-formaattiin, sen kun on kulunut erinäisissä illanistujaissa aivan naruksi. Ja sitten puhutan, ettei suomessa tehdä hyviä elokuvia, jeesuksen vuohen munat, sanon minä…

 8. Paasilinna jyrää maailmalla, ja sillä sipuli, kateelliset hiljaa. Ranskassa Arto on kova nimi ja tällä hetkellä otsikoissa, että repikää siittä. Lambert on ok. Katsokaa joskus muitakin tv kanavia, kuin suomen, niin tiedätte mitä maailmalla tapahtuu. Ala-arvoiset kommentit hus hiiteen…Hyvä Arto, joko tuli kutsu linnanjuhliin?

 9. Marja Mansikka says:

  Elokuvan ensi-ilta Ranskassa on joulukuun 27. päivä. Täytynee mennä katsomaan.