Joulu meni, Huba tuli!

December 27th, 2006 by Timo Vuorensola

On muuten hieman vaikea kirjoittaa, kun sylissä lojuu 10-kiloinen lapsi umpiunessa. Yritetäänpä silti!

Joulu meni sateisissa merkeissä. Söin itselleni terveen välipäivien närästyksen, jota on tarkoitus lievitellä sekä huomenna Älymystön keikalla karjumalla ja juomalla viinaa, ja jos se ei auta, niin uudenvuoden aattona toistetaan sama, tosin ilman keikkaa. Mitään kovin kummoista ei itse jouluna tapahtunut, lojuin himassa perheen kanssa ja hämmästelimme maailman menoa, loppasimme hieman viiniä ja söimme epäterveellisen määrän syntisen hyviä juustoja.

Joulun hauskin yllätys tuli yllättäen netistä. Jo ties kuinka pitkään jossakin Hubaveikkojen arkistoissa homehtunut Huba 1 on vihdoin… Mikä ihmeen Hubaveikot? Todellakin, pieni selvennys ei olisi pahitteeksi.

Hubaveikot ovat joukko harrastelijahumoristeja, jotka ovat jostakin kaukaisista historian hämäristä vuosista lähtien kuvailleet kotimaista sketsisarjaa suoraan internet-levitykseen. Hubaveikot-nimen alta löytyy jo neljä jaksoa outoa, positiivisessa camp-hengessä toteutettua äärimmäisen hauskaa kotimaista sketsiviihdettä, joka pesee ja huuhtelee suurimman osan alan ammattitoopeista 10-0 jo pelkän energisen pohjavireensä avulla.

Huba 4 on viime vuonna päivänvalon nähnyt kolmevarttinen komedia, jota viisaimmat ovat tilanneet jo DVD:llä – suosittelen piipahdusta vaikkapa verkkokaupassamme, josta kyseinen mestariteos on myös saatavilla.

Mutta pitkään hubamaanikoita, joiksi me energiaditkin tunnustaudumme ylpeänä, on askarruttanut se, mitä on tapahtunut mysistelle Huba 1:lle. Hubia on ollut veikkojen sivuilta saatavissa kakkosesta eteenpäin, mutta Huba 1:n ovat nähneet vain harvat ja valitut. Mutta nyt nämä hullut ovat tehneet miehen työn, remasteroineet Huba 1:n ja julkaisseet sen kaikkien ihailtavaksi. Itse jouduin pitämään katsoessani välillä taukoa ettei joulurauha rikkoudu.

Energian väki kehoittaa jokaista vierailemaan Huban sivuilla ja tsekkaamaan uuden uutukaisen Huba 1:n, ja sen jälkeen onkin hyvä viettää välipäivät tuijottamalla loputkin.

Erinomaista uudenvuoden odottelua, ja älkää paukutelko itseänne hengiltä.

  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Reddit
  • MySpace
  • Tumblr
  • del.icio.us

Comments are closed.