Iron Sky slideshow.

October 12th, 2007 by Jarmo Puskala

So, what happens when Friday boredom meets a website where you can make a slideshow in the style of an old film? Well, it means a new slideshow for our MySpace page – including 20% of never before seen pictures.And on a slightly related note, a video for the weekend: Hausfrau Hitler.

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

14 Responses to “Iron Sky slideshow.”

 1. Kaikkee se saksalainen keksii!

 2. jeesustelija says:

  Miksi tuossa natsilipussa swastika on “oikein päin?”. Muutenkin vähän arveluttaa, että miten junnuilla arvostelukykyä riittää tämän natsi-aiheen kanssa. Hirvittävistä historiallisista asioista on kuitenkin kysymys. Natsit eivät ole hassuja taruolentoja, vaan totisinta totta. Miettisin useampaan otteeseen, että lähtisinkö leikkimään aiheella. Jos läntisen maailman historian kammottavimmasta asiasta tehdään huumoria, eikö ole vaarana että asian vakavuus lievenee nuorison silmissä? Tekijöiden silmissä näin lienee jo käynyt.

  Oletettavasti Rautataivaan levikki tulee olemaan miljoonia katsojia. Teillä on suuri vaikuttamisen väline kohta käsissänne, miettikää tarkoin mitä sillä teette. Natsit eivät ole “cooleja” ja on todellakin kaikkien kannalta parempi, että he eivät ole kohta myös “in”. Älkää edesauttako vinoa kehitystä.

 3. Samuli Torssonen says:

  Se on heijastus kypärästä.

  Usko pois, tuo on se kysymys mitä olemme todella rankasti pohtineet kohta pari vuotta ja uskon että Johanna Sinisalon avulla kykenemme käsittelemään aihetta oikealla tavalla.

 4. Arttu Samuel says:

  Komedia on vakava asia mutta se ei tarkoita sitä etteikö vakavista asioista saisi tehdä komediaa; Oikea komediahan käsittelee juurikin alunperin vakavia asioita hauskasti..
  Kyllähän Star Wreckissäkin tapetaan ja soditaan vaikka leffa onkin komedia.. Vakava asia käsitellään wreckissäkin ihan oikein; Hauskasti ja humoristisesti, mutta silti sanoma on se että ei se pyssyjen kanssa meuhkaamineen lopulta ketään auta jne…
  Ja se että natsit ovat ulkoisesti hauskoja, ei tarkoita että itse natsismissa olisi mitään hauskaa aatteena mutta silti siitä voi tehdä komedian ja korostaa halutessaan vaikka natsismin naurettavia piirteitä.. Jo Chaplin sen aikanaan tajusi:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Diktaattori_%28elokuva%29

 5. Minulla on luvussa parhaillaan George L Mossen kirja Nazi Culture, johon on käännetty kansallisosialistisia esseitä, novelleja ja otteita tuolta ajalta. Usko pois, siinä ei ole juurikaan mitään hauskaa. Lukuunottamatta ehkä rotuoppitekstejä, joissa mm. Kristoffer Kolumbus ja Marco Polo nimitetään erinomaisiksi esimerkeiksi pohjoisesta rodusta (aka. sinisilmäisistä ja vaaleahiuksista Arjalaisista yli-ihmisistä). Tästä totalitäärisestä yhteiskunnasta ja kansallissosialistisesta maailmankatsomuksesta kumpuaviin naurettaviin tilanteisiin sen sijaan löytyy potentiaalia vaikka kuinka.

  Pahinta mitä historian synkille asioille voi tehdä on puhua niistä hyssytellen ja jeesustellen. Se takaa sen, että kun silloin eläneet sukupolvet kuolevat ja todellisuus unohtuu, niin seuraava sukupolvi löytää takuulla nämä “kielletyt” aiheet ja pitää niitä ihan helvetin siisteinä juttuina.

  En nyt tietenkään väitä, että me olisimme henkilökohtaisesti kokeneet toisen maailmansodan, mutta olemme sentään eläneet vanhempiemme ja isovanhempiemme kanssa, jotka pelkäsivät pommituksia, taistelivat rintamalla ja tunsivat Suomessa toimineita saksalaissotilaita. Meidän lapsiemme tapaamat veteraanit sen sijaan ovat todennäköisemmin pakolaisia ja Amerikkalaisia. Sitäpaitsi, jos me mokaamme nyt natsien esittämisessä, niin vielä on olemassa ihmisiä jotka voivat ihan omakohtaisesta kokemuksestaan todeta, että “hei pojat, ei se nyt aivan noin mennyt…”.

 6. >Miksi tuossa natsilipussa swastika on “oikein päin?”

  Katopas tarkemmin. Kyllä se syy siitä kuvasta löytyy.

  >Muutenkin vähän arveluttaa, että miten junnuilla arvostelukykyä riittää tämän natsi-aiheen kanssa. Hirvittävistä historiallisista asioista on kuitenkin kysymys.”

  Koska muut ovat aika hyvin kattaneet muut pointit, huomautan vielä että natseista fiktion tekeminen ei ole sen enempää “junnujen” kuin “vanhustenkaan” yksinoikeus, asian isoin uhka on se, että nuoret eivät uskalla käsitellä aihetta ja se unohtuu ja siitä tulee yksi niistä historian legendoista joiden mahtimiehistä ja ideologoista ajan myötä kultautuu suuria sankareita.

  Mitä tulee komedialähestymiseen – joo, natsit on pahoja. Se on sanottu jo sataan tuhanteen kertaan, ja sen voi sanoa niin monta kertaa kuin haluaa ja kaikki on edelleen samaa mieltä. Komedialähestyminen antaa aina lisää kulmaa ja potkua kun puhutaan natseista – kulmaa, joka nk. “harmaanvihreissä” tuppaa kulumaan pois. Yksi kulma, mitä on hyvä vaalia on se, että natsit eivät todellakaan ole taruolentoja tai erillinen rotu ihmisiä, vaan ihmisiä siinä missä sinä, naapurisi ja vanhempasi. Ja aina kun on olemassa ihmisiä, on vaara, että asiat valuvat samaan muottiin kuin 30-luvulla, ja sitä varten on kyettävä tässä hitaasti oikeistolaistuvassa Euroopassakin taistelemaan. Natsit eivät ole mikään historian kummajaiskopla, vaan ihmisen pahuuden ja tyhmyyden äärimmäinen tiivistymä, joka ilmestyy tasaisesti pari kertaa vuosisadassa eri kolkkiin maailmassa. Suosittelen tutustumaan vaikkapa Ruandan tapahtumiin niin muistetaan, että todellakin, kaikki voi tapahtua uudelleen – ja, kuten muuan Kosovon sodan tutkija sanoi – tulee tapahtumaan, sillä se on ihmisen luonto.

 7. Arttu Samuel says:

  Oikein! Asioita täytyy käsitellä.. Ja komedia on siihen vallan mainio aihe…
  Ja sitten voidaan aina mennä siihen vanhaan ja naurettavaan juttuun että kun usalaisessa koulussa häiriintynyt oppilas ammuskelee kavereitaan niin siitä syytetään esim. DOOM 1 ja 2 tietokonepelejä (ja sitä kautta henk. koht ID softwaren poikia) jotka on väännetty joskus 1900 luvun lopulla vaikka paljon raaempiakin pelejä oltiin jo siihen mennessä väännetty… Sellaisia ihmiset ovat: Hevi tappaa, Pelit tappavat ja elokuvat myös…
  Kukaan ei muista että vanhempien kieroutuneet asenteet vasta tappavatkin…

 8. A. S. says:

  KORJAUS
  “Ja komedia on siihen vallan mainio aihe…”
  aihe = väline

 9. Mulzi says:

  This is one of the most important issues with making Iron Sky and I’m glad to read that the team recognizes it. Instant FAQ material here. There is bound to be discussions about the use of nazis and it should be noted that some people will never accept or “get it” (hopefully a small minority).

  In addition to the Chaplin movie, Starship Troopers portrayed a ridiculously brutal totalitarism and it was hilarious. But as I understand, the humor did not reach everyone. I’m looking forward to seeing how Iron Sky manages this.

 10. Ukkonen says:

  Hyvä vain että nuoret tarttuvat asioihin ennakkoluulottomasti. Takuulla on porukkaa jolta nousevat karvat pystyyn, mutta mikä tärkeämpää on porukkaa jotka näkevät metsän puilta ja jengiä jotka heräävät todellisuuteen. En oleta että Iron Skystä tulee hirmuinen antinazi-propaganda elokuva vaan olen antanut itseni ymmärtää että pikemminkin leffan teema on anti-tyhmyyden trendikkyys ja ihmiskunnan aivojen surkastuminen heidän söpöytensä tieltä (Paris Hilton syndrome). Voin tietty olla totaalisen väärässä.

  Kumpi saa enemmän aikaan antisemitismiä, rasismia, äärifundalismia ja muita kivoja juttuja:

  1. Oikeasti tapahtuneiden tapahtumien ja asioiden käsittely ja esiintuominen. Vaikka sitten viihdyttävässä komediamuodossa.

  vai

  2. Välinpitämättömyys, tyhmyys, eriarvoisuuden lisääntyminen, vaurauden keskittyminen ja tietämättömyydestä ja typeryydestä johtuva pelko.

 11. Ukkonen says:

  Damn:

  …leffan teema on anti-tyhmyyden trendikkyys ja ihmiskunnan aivojen surkastuminen.

  Tarkoitan tällä siis että elokuva käsittelee nykypäivän meininkiä jossa aivoilla ei ole väliä jos vaan on söpö ja sopivasti pörröinen.

 12. Tuukka says:

  Jos natsejen kustannuksella pilauluun ja huumorin tekemiseen mennän niin on sitä tehty jo pitkään. Jos ei jo ole tuttu, kannattaa tutustua Maanalainen Armeija iskee jälleen- sarjaan. Tuskin elokuvassa natseista ollaan tekemässä super hip ja cool sällejä.

 13. Stan says:

  Teaseri on näköjään jo esillä:
  http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/1528132