Mum & Dad: Simultaneously on Cinema, DVD, Pay-Per-View, Internet

November 9th, 2008 by Timo Vuorensola

It seems that the bigger distributors are taking few steps forward with modern distribution, hopefully slowly dropping the old-fashioned first cinema, then DVD -release, as well as with territoriality. A British horror flick, Mum & Dad claims to be the first film to be distributed simultaneously on Cinema, DVD, Pay-Per-View & Internet download. I don’t know what is their distribution method on the Internet will be, hopefully DRM-free pay-what-you-like, but it looks like “Internet Download” means Video-On-Demand, and sadly there’s usually some crappy DRM attached to it…

There’s not too much info on the website, but at least one can sign up for the newsletter. We’ll keep on following Mum & Dad.

Oh, all the Dads reading this – have a great Father’s Day! Here’s the trailer for Mum & Dad, enjoy:

(Via Twitch Film)

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

2 Responses to “Mum & Dad: Simultaneously on Cinema, DVD, Pay-Per-View, Internet”

 1. Pekka Puska says:

  Aika hyvä idea minun mielestäni toi ensin leffaan ja sitten vasta DVD:lle tuleminen. Teatterista saa ensimmäisiltä katsojilta hyvän tuoton ja sitten samat tyypit maksavat leffasta uudestaan kun ne ostavat sen DVD:nä.

  Lisäksi lefgojen levittäminen p2p:ssä ja muuten luvattomasti netissä on aika hankalaa kun niistä on liikkeellä teatterivaiheen aikana useimmiten paljon heikompia kopioita. Jos leffat levitettäisiin samaan aikaan DVD:llä, niistä leviäisi samalla ne hyvälaatuiset kopiotkin.

  Eikä siinä ole mitään ongelmaa jos haluaa vain DVD:n. Odottaa vähän aikaa ja se on siinä. Jos haluaa heti, niin matkustaa teatteriin ja maksaa siitä.

 2. Can someone recommend the best video editing software manufactuer? I have been looking at final cut pro and I like the feel of them, but it’s just kinda out of my price range.