Iron Skyn maailman ensi-ilta Tampereelle?

March 26th, 2010 by Janos Honkonen

(English summary in the end)

Iron Sky -elokuvan tuotantoryhmän kesken heräsi ajatus: miksipä emme järjestäisi Iron Skyn maailman ensi-iltaa Tampereella! Eikä mitä tahansa ensi-iltaa, vaan koko viikonlopun kestävän tapahtuman, joka tuo yhteen niin scifi-faneja, elokuvantekijöitä kuin elokuviin ja uuteen mediaan keskittyneitä yrityksiä ja ammattilaisia! Tapahtuman huippukohdat lähetetään live-videona verkon yli, joten sitä voi seurata vaikka toiselta puolelta maapalloa.

Nyt sinulla, hyvä elokuvan fani, on mahdollisuus vaikuttaa suoraan Iron Skyn ensi-illan järjestämiseen! Etsimme nyt yhteistyökumppaneita, jotka auttavat meitä tekemään Iron Skyn julkaisuviikonlopusta vuoden 2011 siisteimmän kulttuuritapahtuman koko kaupungissa. Tarvitsemme tämän toteuttamiseen ehdotuksia järjestämispaikoista, sponsorirahaa ja varusteita itse tapahtuman järjestämiseen, sekä ideoita ohjelmanumeroista.

Työskenteletkö firmassa, joka saattaisi olla kiinnostunut tällaisen tapahtuman sponsoroimisesta joko rahallisesti tai muulla tavalla? Vaikutatko Pirkanmaan alueella tai onko sinulla yhteyksiä siihen suuntaan? Jos näin on, voit auttaa meitä käytännön tasolla seuraavilla tavoilla:

1) Kerro pomollesi tai kiinnostavan firman, oppilaitoksen tai muun tahon yhteistyö- ja sponsorikuvioista vastaavalle henkilölle Iron Sky -elokuvasta. Kätevä tietopaketti projektista sekä yhteystiedot löytyvät esimerkiksi pressisivuiltamme, osoitteesta http://www.ironsky.net/press/, minkä lisäksi tarjoamme yrityksille työkalupakettia sosiaalisen median käyttämiseen verkossa: http://www.ironsky.net/site/sosiaalinen-media/. Iron Sky on miljoonaluokan kansainvälinen projekti ja meillä on laaja faniyhteisö ja ykkösluokan nettinäkyvyys etenkin nuorten tekniikan edelläkävijöiden ja pop-kulttuurin harrastajien parissa. Vähimmilläänkin voimme tarjota näkyvyyttä ensi-iltatapahtumassa sekä yhteistyökumppanien listassa ja vuorovaikutusta faniemme kanssa, mutta tapauksesta ja firmasta riippuen onnistuu myös laajempi yhteistyö, kuten tuotesijoittelu elokuvassa.

2) Tutustu Wreckamovie.com-elokuvapalvelusta löytyvään ensi-iltaprojektin tehtävään ja tule mukaan pallottelemaan ideoita. Wreckamovien käyttäminen on ilmaista ja sinne voi kirjautua sisään helposti esimerkiksi omilla Facebook-tunnuksilla.

Ensi-ilta ei ole ainoa asia, mitä haluamme Tampereen alueella järjestää. Jo tällä hetkellä Iron Skyn efektejä kasataan mm. tuotantoyhtiö Energian tiloissa Tampereella. Puolet elokuvan kuvauksista tulevat tapahtumaan Saksassa, mutta studiopuolen kuvauksista neuvotellaan edelleen. Eräs varteenotettava kuvauspaikka on edelleen Tampere, ja olemme erittäin kiinnostuneita erilaisista yhteistyökuvioista myös tähän liittyen. Teemme lopullisen päätöksemme parhaan tarjouksen perusteella tämän kevään aikana.

Toteutuneen yhteistyökuvion suunnittelijoille ja muille ahkerille puuhamiehille voimme taata sekä kiitokset elokuvan lopputeksteihin, että ilmaisen pääsyn varsinaiseen ensi-iltatapahtumaan. Lisäksi harva firma on tyytymätön siihen, että sen työntekijä keksii yhtiölle näyttävän ja tuottavan yhteistyöidean.

Tämä on Tamperelaisille faneille ja Iron Skystä muuten kiinnostuneille erittäin konkreettinen ja suora tapa auttaa meitä elokuvaprojektin toteuttamisessa, ja olemme kiitollisia kaikenlaisista ehdotuksista! Levittäkää siis sanaa Iron Skystä kiinnostaville tahoille niin firmojen, järjestöjen kuin päättäjien keskuudessa. Älkää kuitenkaan spämmätkö ketään toistuvilla viesteillä, moinen toiminta kun kääntyy helposti tekijäänsä vastaan.

Yhteistyöterveisin,
Iron Sky -tiimi

English summary: We are planning on having the world premiere of Iron Sky in the city of Tampere in Finland in 2011. We are looking for companies, schools and such who would be interested in sponsoring the event in one way or another. We are planning on arranging a weekend long event that brings together fans, moviemakers and companies. If you are interested in helping, please spread the word about Iron Sky to companies, schools etc. that might be interested in sponsoring us. There is more information about the movie on our press site, plus there is a task in our collaborative movie creation platform Wreckamovie where you can express your ideas.

 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Reddit
 • MySpace
 • Tumblr
 • del.icio.us

One Response to “Iron Skyn maailman ensi-ilta Tampereelle?”

 1. Kim Viljanen says:

  Since the publication is in year 2011, you should definitely ask for co-operation with Turku, which is then the culture capital of Europe. This could be a major event for them, too, and they could e.g. help with marketing and funding. (AFAIK it would not be a problem for them that the event is not in Turku but in Tampere.)

  Contact e.g. Jarmo Röksä. http://www.turku.fi